Film

Voor veel mensen een bekend fenomeen…(verhuis)dozen of tassen vol met filmspoelen in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast. Heel veel dierbare herinneringen die nooit meer bekeken worden. En dat is eeuwig zonde!

In de loop der jaren is waarschijnlijk een behoorlijke verzameling film materiaal ontstaan.

Uitdagingen/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • Uw familie films worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Filmspoelen zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) film projectoren zijn nagenoeg niet meer verkrijgbaar waardoor het bekijken hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Film kan breken of doorbranden als het door een film projector wordt afgespeeld waardoor dierbare momenten voorgoed verloren gaan;
  • Uw familie heeft deze film beelden vaak nog nooit kunnen bekijken vanwege het ontbreken van een goed werkende film projector.

Oplossing via Filmscanning.nl

Door uw filmspoelen te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen.

Filmscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn dé specialist op het gebied van filmscanning en zijn u graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel scannen

Uiteraard is de wijze waarop wij uw materiaal digitaliseren voor u van groot belang.

Onze MWA filmscanners zijn uitgerust met 3CCD opname units zodat er niets verloren gaat van uw kostbare herinneringen. Tevens beschikken deze scanners over een speciaal ontwikkeld led belichting systeem waardoor de kleuren dieper en mooier worden.

Het digitaliseren van film doen wij met deze scanner via de Telecine methode. Wij gebruiken hiervoor echte Telecine scanners, dus geen omgebouwde projectoren. Een belangrijk aspect van Telecine scanners is de beeldsynchronisatie. Hierdoor krijgen wij te allen tijde stabiel en haarscherp beeld, voor zover het bron materiaal die toestaat uiteraard!

Indien U de films in HD, 2K of zelfs 4K+ gedigitaliseerd wilt hebben, gebruiken we de laatste toevoegingen binnen onze "machinepark": de Filmfabriek HDS+. Internationaal is deze supermoderne nederlandse scanner al uitvoerig getest met als resultaat dat hij gebruikt wordt door vele bekende wereldwijde archieven en filmstudio's.  Deze frame-by-frame scanner geeft een verbluffend eindresultaat en is volledig uitgevoerd voor het digitaliseren van uw Normal-8, Super-8 en 16mm films.

Met behulp van een laser wordt hierbij de perforatie afgetast en de lichtbron gestuurd, zodat het mogelijk is daadwerkelijk ieder beeldje van de film afzonderlijk in zeer hoge kwaliteit te digitaliseren. Ook is deze scanner bij uitstek geschikt voor het digitaliseren van gekrompen of beschadigde film doordat er geen gebruik wordt gemaakt van tandwielen of grijpers.

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Het scannen van uw filmspoelen vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats. Eventuele gebreken (kapotte lassen, ontbrekende aanloop strook, etc.) zullen wij daar waar mogelijk verhelpen. Omdat het digitaliseren een volledig digitaal proces is, is er geen sprake van kwaliteitsverlies.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe tarieven aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijke afspraken op papier. Bij ons geen verrassingen achteraf!

Standaard digitaliseren wij uw filmspoelen in MPEG-4 bestand naar USB-stick. Uiteraard is het ook mogelijk om uw gedigitaliseerde films naar keuze te ontvangen op een (aangeleverde) harde schijf of op DVD.
Tevens kunnen we optioneel de digitale bestanden in vele andere file-soorten leveren, zoals AVI, Quicktime, 10bit DPX, etc.  

Waarom Filmscanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise op het gebied van filmscannen;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
  • Flexibel, zorgvuldig, betrouwbaar en snel.

Welke formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

8mm film

8 mm film werd al in 1932 geïntroduceerd door Kodak. Voor de amateur filmers onder ons was het een uitkomst, want het was substantieel goedkoper dan het filmen met 16 mm materiaal.

Lees hier verder...

9,5mm film (tijdelijk niet mogelijk)

Dit formaat bestaat sinds 1923 (Pathé, Parijs) en werd met name in Frankrijk veel gebruikt. Het beeldformaat van de 9,5mm film is bijna gelijk aan dat van 16mm film.

Lees hier verder...

16mm film

Geïntroduceerd door Kodak in 1923. Het 16mm filmmateriaal wordt vervaardigd van het zogenaamde safety materiaal. Dit materiaal is moeilijk ontvlambaar.

Lees hier verder...

35mm film

Het formaat is min of meer bepaald door Edison. Vandaar dat 35mm film vroeger het Edison formaat genoemd werd. Z'n oorsprong ligt vermoedelijk in 1889.

Lees hier verder...

Klik hier voor onze tarieven.

Er is nog een breed scala aan andere film formaten in de ruim 100 jarige geschiedenis van dit medium. Middels onderstaande link trachten wij u hier meer inzicht in te geven. Neemt u a.u.b. contact met ons op als u één van deze formaten (of één die niet in ons overzicht voorkomt) bezit om de mogelijkheden van digitalisering te bespreken.

Overige film formaten

Aangezien film al zo'n 125 jaar bestaat, is er gewerkt en geëxperimenteerd met een breed scala aan formaten. Er woedde dan ook een hevige concurrentiestrijd.

Lees hier verder...

Prijzen

Ons complete overzicht met prijzen is op deze pagina terug te vinden. Vragen? Neem dan gerust even via de telefoon of mail contact met ons op!

Lees hier verder...