Video

Daar waar professionele video tapes reeds begin jaren 50 het levenslicht zagen, zijn de consumenten tapes begin jaren 70 geïntroduceerd. In eerste instantie was het Philips met het N1500 formaat (1971), vervolgens Sony met het Betamax formaat (1975) opgevolgd door JVC met het alom bekende en meest succesvolle formaat: VHS (1976).

Video is door heel veel mensen gebruikt om dierbare herinneringen vast te leggen zoals trouwerijen, vakanties, de eerste stapjes van kinderen en verjaardagen.

Het duurt dan ook vaak niet lang voordat er een behoorlijke collectie video is opgebouwd. Dozen of tassen vol met videotapes in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast. Heel veel dierbare herinneringen die nooit meer bekeken worden. En dat is eeuwig zonde!

Uitdaging/problemen omtrent uw video collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • Uw familie video’s zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Videotapes zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies, simpelweg doordat ze vaak zijn afgespeeld, of door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) video players/recorders zijn nagenoeg niet meer in huishoudens aanwezig of verkrijgbaar waardoor het bekijken hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie, vrienden of kennissen heeft deze beelden vaak nog nooit kunnen bekijken vanwege het ontbreken van een goed werkende video player/recorder

Oplossing via Filmscanning.nl

Door uw videotapes te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen.

Filmscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn dé specialist als het gaat om de digitalisering van videotapes en zijn u dan ook graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel digitaliseren

Zodra wij uw videotape(s) hebben ontvangen inspecteren wij die direct. Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft uiteraard alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Uw videotape wordt dan ook middels een professioneel hi-end videodeck gedigitaliseerd naar een digitaal bestand (MPeg4) en kan geleverd worden op een USB-stick, Externa Harde Schijf of evt worden verzonden via internet. U kunt de filmpjes dan veelal rechtstreeks afspelen op uw computer, laptop of moderne TV. Daarnaast kunnen wij ook nog steeds een DVD leveren.

Mocht de casing van de videotape of de videotape zelf kapot worden aangeleverd dan zullen wij alles in het werk stellen om digitalisering hiervan alsnog mogelijk te maken. Ook het cleanen van videotapes behoort tot de mogelijkheden.

Het digitaliseren van uw videotapes vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats. Omdat het digitaliseren een volledig digitaal proces is, is er geen sprake van kwaliteitsverlies.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe tarieven aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijke afspraken. Bij ons geen verrassingen achteraf!

Klik hier voor onze prijzen voor het digitaliseren van consumenten videotapes.

Standaard digitaliseren wij naar een digitaal bestand op een USB-stick. Uiteraard is het ook mogelijk om uw digitale bestanden naar keuze te ontvangen op een (aangeleverde) HDD of via internet. Levering op een DVD behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden.

Waarom Filmscanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise m.b.t. het digitaliseren van video;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
  • Flexibel, betrouwbaar en snel. 

Welke formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

Wij kunnen een zeer breed scala aan videotapes voor u digitaliseren. Wij maken dan een onderscheid tussen professionele en consumenten tapes.

De volgende consumenten videotapes kunnen wij o.a. voor u digitaliseren: 

picture
picture

Naast VHS gaat het dan ook om S-VHS (Super) en (S-)VHS-C (Compact). De S-VHS is een verbeterde versie van de VHS en de VHS-C een camcorder variant.

Ontwikkeld door Sony en midden jaren 70 uitgebracht om de strijd aan te gaan met VHS. Met name vanwege de hogere kosten heeft Betamax deze strijd verloren.

picture
picture

Ontwikkeld door Philips en Grundig om de strijd aan te gaan met VHS en Betamax. Geïntroduceerd in 1979 en in 1988 is de productie van V2000 alweer gestopt.

Wederom een camcorder formaat, in 1989 door Sony op de markt gebracht. Hi-8 is een analoog video formaat welke in 1999 werd opgevolgd door Digital8.

picture
picture

Een kleine camcorder tape die in eerste instantie voornamelijk voor de amateur filmer werd uitgebracht. Uiteindelijk werd MiniDV ook voor professionele producties geaccepteerd.

Gelanceerd in de jaren 80. Superieur qua audio kwaliteit t.o.v. VHS en Betamax. 8mm video heeft samen met VHS-C de camcorder markt voor nagenoeg 2 decennia gedomineerd.

picture

Geïntroduceerd in 2001 door Sony als de kleinste videotape ooit gemaakt. Ondanks z'n kleine formaat kan een MicroMV tape toch maximaal 60 minuten video herbergen.

Naast de bovengenoemde consumenten tape formaten kunnen wij ook een breed scala aan professionele tape formaten voor u digitaliseren.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

BetaCam SP, BetaCam-SX, DigiBeta, U-Matic, IMX, 1-inch C, DVC-Pro (25 & 50), DV-CamHDV, XD-Cam, Akai VT-100 (1/4 inch), M-II en N-1502/N-1702.

Klik a.u.b. op het tape formaat om een afbeelding te downloaden van de betreffende tape ter referentie.

Voor professionele tape formaten gelden andere tarieven dan voor consumenten tape formaten. Neem a.u.b. even contact met ons op om alle mogelijkheden en tarieven op dit gebied te bespreken.

Staat uw tape formaat niet op deze pagina? Neem gerust contact met ons op want de kans is groot dat wij hier alsnog een oplossing voor in huis hebben of u wellicht in contact kunnen brengen met een relatie van ons.