Audio

Audio heeft een hele rijke historie. Qua opslag media gaan we i.i.g terug tot aan de 19e eeuw, wellicht nog wel eerder. Rond 1880 was er bijvoorbeeld de "Brown wax cilinder" en de "Piano rol". In deze 135 jaar zal er dus heel veel bewaard gebleven zijn wat absoluut de moeite waard is om te digitaliseren.

Heeft u de beschikking over die ene studio opname op bandrecorderspoel van uw favoriete artiest die nooit op CD verschenen is? Heeft u opnames van dierbare aangelegenheden op cassetteband die u nu niet meer kunt beluisteren? Of familiegesprekken die u erg dierbaar zijn?

Heel veel dierbare herinneringen of unieke momenten die nooit meer beluisterd worden. En dat is eeuwig zonde!

Uitdaging/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • Uw audio opnames worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Deze opnames zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • (Werkende) afspeelapparatuur is nagenoeg niet meer verkrijgbaar waardoor het beluisteren hiervan heel erg moeilijk wordt;
  • Uw familie heeft deze opnames vaak nog nooit kunnen beluisteren vanwege het ontbreken van goed werkende afspeelapparatuur.

Oplossing via Filmscanning.nl

Door uw audioformaten te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen.

Filmscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van audio en zijn u graag van dienst.

Wat enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel digitaliseren

Uiteraard is de wijze waarop wij uw audio materiaal digitaliseren voor u van groot belang.

Gezien de verscheidenheid aan audio formaten hebben wij een breed scala aan professionele apparatuur tot onze beschikking, zoals Studer Revox, Tascam, Telefunken en Tandberg. Deze apparatuur wordt elke dag opnieuw gekalibreerd voor het optimale eindresultaat.

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Het digitaliseren van uw audio materiaal vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats. Eventuele gebreken zullen wij daar waar mogelijk verhelpen. Tevens maken wij gebruik van speciale audio software die te allen tijde zal trachten de eventueel aanwezige ruis, tikken of andere oneffenheden te minimaliseren.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe tarieven aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijk afspraken. Bij ons geen verrassingen achteraf!

Klik hier voor ons prijsoverzicht.

Standaard digitaliseren wij uw audio materiaal naar een digitaal bestand (MP3 of WAV) op een USB-stick, of evt. op (aangeleverde)HDD.  Uiteraard is het ook mogelijk om uw geluidsfragmenten op CD geleverd te krijgen.

Waarom Filmscanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise m.b.t. het digitaliseren van audio;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
  • Flexibel, betrouwbaar en snel.

Welke audio formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

Wij kunnen een breed scala aan audio formaten voor u digitaliseren, zoals onder andere:

picture
picture

De bandrecorderspoel is geïntroduceerd in de jaren 30 van de 20e eeuw en ontwikkeld in Duitsland. Een magnetisch tape formaat dat werd bewaard op een spoel, niet in een cartridge of cassette en standaard een breedte heeft van 1/4 inch (± 6,4mm).

De grammafoon plaat of langspeel plaat. In de meest bekend vorm sinds 1948 op de markt maar het medium heeft een historie die reikt tot in de 19e eeuw.

picture
picture

De (compact) cassette werd in 1963 door Philips geïntroduceerd. Ze hebben 2 of 4 audio tracks en kunnen in beide richting afgespeeld/opgenomen worden.

De DAT tape werd door Sony in 1987 geïntroduceerd. De lengtes variëren van 15 tot 180 minuten. Vanwege de hoge kosten is het nooit uitgebreid omarmd door de consument.

picture
picture

Wederom was het Sony die de MiniDisc in 1992 introduceerde. Het was oorspronkelijk bedoeld als vervanger voor de compact cassette. Ze waren erg populair in Japan, maar ook in Europa regelmatig gebruikt.

Aan de wieg van de Compact Disc staan Sony en Philips. Commercieel geïntroduceerd in 1982 in Japan. De CD is een doorontwikkeling van het eerdere LaserDisc formaat.  

Staat uw audioformaat niet op deze pagina? Neem gerust contact met ons op want de kans is groot dat wij hier alsnog een oplossing voor in huis hebben of u wellicht in contact kunnen brengen met een relatie van ons!